Proefabonnement Beweging.TV
Beweging.tv
Meer dan 700 filmpjes met beweging en ontspanning

Waarom Bewegen op muziek?

Bewegen op muziek (bom.) is één van de leukere manieren waarop je de conditie kan verbeteren. We bieden b.o.m. aan in veel verschillende muziekstijlen. De meeste bewegingen vergen geen oefening, zodat je bij de meeste films gelijk kunt meedoen. Blijf meedoen ook als je het ritme niet helemaal kunt volgend.

Bij b.o.m. beweeg je ritmisch en afwisselend, zodat ook de samenwerking ofwel coördinatie tussen spieren wordt vergroot. Dat stimuleert het evenwicht, de hersenwerking en de emoties. En bij b.o.m. moet je je aandacht erbij houden, waardoor het ook nog een ontspannende werking heeft. Een aparte manier van bom is de zumba. Hier is meestal wel enige oefening voor nodig.

Bom is bewegen met het hele lichaam; er is nagedacht over de volgorde en afwisseling, ook om overbelasting te voorkomen.

Een rustig filmpje om te beginnen...

Pittig, maar leuk filmpje als je van de jaren 60 houdt...

Zware training dankzij DJ Armin ...

Warming-up...


Als je echt plezier wilt hebben van bom voor je gezondheid let dan op het volgende:

  • Vermijd bewegingen die pijn doen
  • Zorg ervoor dat je niet kunt uitglijden over een te gladde ondergrond (of door te gladde schoenen)
  • Zet de kachel uit en het raam open! Je zult het snel warm hebben
  • Begin sowieso met een warming-up film
  • Probeer het zo'n 30 minuten vol te houden (inclusief max 10 minuten warming-up); maar dat hoeft niet 30 minuten achter elkaar! Je kunt dus altijd even stoppen..
  • Kies het juiste niveau! Dit kan door op je hartslag te letten (zie richtlijnen) of er in ieder geval op te letten dat je niet buiten adem raakt. Je moet tot het einde aan toe in staat zijn om je adem te controleren
  • Zoek uit welk dagdeel voor jou het beste werkt dat is in geen geval vlak voor het slapen gaan. Dat kan wel 's ochtends vroeg, maar begin dan met een uitgebreidere warming-up.
  • Probeer verschillende muziekstijlen, want die kunnen ook hun eigen bewegingsstijlen
  • Oefening baart kunst; als een filmpje te moeilijk is voor je qua bewegingen, doe deze dan vaker om je motorische mogelijkheden te verijken.

We vermelden zoveel mogelijk van wie de muziek is en dragen voor gebruik van de muziek gelden af aan Buma/Stemra. Zijn er echter rechthebbenden die vinden dat we deze muziek niet kunnen gebruiken dan horen we dat graag.<< Vorige