Proefabonnement Beweging.TV
Beweging.tv
Meer dan 700 filmpjes met beweging en ontspanning
Bewegen en ontspannen zijn vrijwel altijd gezond om te doen. Zelfs als het bewegen pijn doet is het vaak toch nog beter om wél te bewegen. Niet bewegen, of het vermijden van bewegen werkt vaak averechts.

Er zijn echter uitzonderingen en daarvoor moeten we u wel waarschuwen.
1.Als het uitvoeren van een beweging, of een bepaalde houding onmiddelijk pijn doet dan heeft u mogelijk een blessure, waarmee u rekening moet houden. Zeker als u een pijnscheut krijgt die consequent optreedt bij een bepaalde beweging dient u eerst een deskundige te raadplegen.
2. Ook indien de pijn niet onmiddelijk bij de beweging optreedt, maar wel consequent daarna (minuten tot uren later) is het verstandig om eerst een deskundige te raadplegen.
3. Als u, zeker in het begin, overdrijft bij het uitvoeren van een beweging kan er later irritatie ontstaan die ook optreedt bij andere bewegingen. Doe altijd eerst heel rustige bewegingen, bijna kinderachtig, om dit te voorkomen. Lees de tips voor een goede Warming-up in de FAQ.
Beweging.TV neemt geen verantwoordelijkheid voor ontstane klachten na het meedoen van een oefening of een programma. U moet zelf letten op het bewaken van uw grenzen en mogelijk eerst onder begeleiding gaan oefenen of trainen.