Proefabonnement Beweging.TV
Beweging.tv
Meer dan 700 filmpjes met beweging en ontspanning

Oefenen via Beweging.TV

Kijk hier. En/of begin met deze oefening (let op: lijkt makkelijk, maar je moet een goede balans hebben..), als u van de stad houdt (welke stad is dit?). Of deze oefening als je iets pittigs en geks wil beginnen en als je meer van de bergen houdt.

Het aanbod op deze site is inderdaad zo groot dat u door de bomen het bos niet meer zou kunnen zien.
Bewegen is leuk en belangrijk. Je wordt er niet alleen sterker en gezonder van, maar ook vrolijker en zelfs slimmer (al kunt u zich dat nu niet voorstellen). Neem daarom even de tijd om de site te bestuderen.

Via deze link komt u bij 'Hoe werkt Beweging.TV?', compleet met tutorials en de uitleg over registreren en betalen.Ik ben een echte beginner...

Heeft u jarenlang weinig tot niets aan oefeningen gedaan, dan doet u er goed aan op het rustig op te bouwen.
Begin met wat eenvoudige stretching om de stijfheid te bestrijden. Volg bijvoorbeeld dit programma met een aantal basale rekoefeningen. Probeer rustig mee te doen.

Qua kracht-obouw is dit programma een goed begin. Het legt de nadruk op de rug- en de buikspieren ('core-stability'). Een stevige romp vormt de basis voor het versterken van arm- en beenspieren.

Om uw conditie op te bouwen blijkt het vaak voldoende te zijn om stevig te wandelen (!). 30 tot 40 minuten en dan 3 tot 4 keer per week (minimaal). Meer uitleg over conditie-opbouwen in deze film of deze film mét test. Of begin eens met deze film als u van ritmisch bewegen houdt.

Let op! Binnen enkele maanden bieden we een opbouw-programma voor mensen die vanaf 0 conditie, lenigheid en kracht willen opbouwen, compleet met testjes en -zo nodig- online contactmomenten..

Ik heb lichamelijke ongemakken, zoals rug- of nekpijn

Kijk ook hier.

Bewegen is goed voor u! Maar via dit medium kunnen wij niet inschatten of er toch niet iets ernstigs aan de hand is. doe in ieder geval geen oefeningen via deze site als die beweging onmiddelijk pijn of een pijnscheut veroorzaakt. Ook pijn in het gewricht die aanblijft na de oefening kan wijzen op een ziekteproces waarvoor u even naar de arts of fysio-/oefentherapeut moet gaan.

Dat gezegd hebbende kunt u beginnen met een combinatie van stretching en krachttraining voor het lichaamsdeel waar u last van heeft. Ga naar Stretching en kies voor het lichaamdeel waar u last van heeft. Er zijn meestal meerdere oefeningen waaruit u kunt kiezen.
Idem met Krachttraining. Kies bij krachttraining voor het lichte niveau. Zelfs een spier simpel aan- en ontspannen heeft al effect.

Het effect zit in de herhaling. Kies dus oefeningen; maak er een programma van ('voeg toe') en herhaal het programma (bijna) dagelijks. Bijvoorbeeld voordat u zich 's morgens gaat douchen..