Proefabonnement Beweging.TV
Beweging.tv
Meer dan 700 filmpjes met beweging en ontspanningBeweging.TV officieel van start op 4 januari 2012 om 17.00 uur...
Vanaf begin januari 2012 zal www.beweging.tv officieel 'zijn deuren openen' .

Vanaf dan zult u toegang hebben tot vele oude en ook nieuwe oefeningen voor beweging, ontspanning, gezondheid en vitaliteit. Met prettige oefenprogramma's. bijvoorbeeld om stijfheid of verzwakte spieren tegen te gaan. Met lessen Tai Chi of Pilates en oefeningen om meer en beter te ontspannen.

Kosten
Ook vanaf 1 januari kun je nog steeds gratis naar de losse films kijken. Maar voor het (laten) samenstellen van oefenprogramma's of het meedoen aan de healthprogramma's moet u enige euro's per maand gaan betalen. Via het tabblad Mijn Beweging kun je kiezen voor een abonnementsvorm. Vanaf € 3 per maand..

Schrijf je in voor een abonnement! Je hebt dan veel meer mogelijkheden, zoals het online vragen stellen. Met in de nabije toekomst ook webcam-consulting, stressmanagement en werkplek-advisering.

Afvallen in 2012 of 2013

Afvallen is het meest voorkomende goede voornemen. En meer bewegen is daarbij dan een belangrijk onderdeel. Wil jij ook kilo's kwijt in 2012, maar vind je dat -net als de meeste mensen- wel verschrikkelijk moeilijk? Vanaf 2013 willen we mensen actief gaan begeleiden via deze site, inclusief een boek van Carien Karsten, online-oefeningen, weekopdrachten, peer-groupondersteuning, en (veel) aandacht voor de emotionele aspecten.

In 2012 doen we een proefproject. Wij zoeken hiervoor nog gegadigden. Meld je aan! De kosten zijn minimaal. Wel willen we jouw verhaal met hoogte- en dieptepunten opnemen in het boek (anoniem uiteraard).

Wie zich aanmeldt krijgt een vragenlijst, waarbij we er in ieder geval probere achter te komen welk type mens je bent. Daarna krijg je -afhankelijk van je eigen type-:
  • oefeningen (spierkracht, bewegen met een stappenteller, ontspanning en/of meditatie)
  • eetadviezen per week o.m. op basis van de glyceamische index. Geen dieet!
  • we vragen je regelmatig om feedback

Succes verzekerd? Tja, dat weten we nog niet, maar we gaan ons best doen voor een duurzaam resultaat.

Carien Karsten
Jip Driehuizen

Beweging.TV
wenst iedere lezer een hartstikke leuk
2012
Vol gezonde goede voornemens.

Een tip vast: ondanks alles wat je hoort gaat het ons heel erg goed. Leef daarnaar!

Een beetje minder is helemaal niet erg. Maar hou oog voor die Henk en Ingrid, Ahmed en Fatima etc. bij wie het écht niet meezit..


Wij zijn onze spieren!

Als variatie op een titel van een echte bestseller van het afgelopen jaar wil ik hier de stelling verdedigen: "wij zijn onze spieren".
Spieren zijn een onderschat orgaan. Het lijf kent ca 700 verschillende spieren. Het is een gigantisch strijkorkest die de symfonie van het leven mogelijk maken en mede onze pesoonlijkheid bepalen (zie houdingstypes)

Het wordt tijd voor een lofzang op de spier: spieren maken de mens.

Deze site richt zich bij uitstek op spieren en probeert deze eerherstel te geven. We stimuleren de kracht (omvang: meer spier), de kwaliteit (samenwerking en afstemming, waardoor meer hersenverbindingen), de lengte, de doorbloeding (conditie) en de ontspanning en daarmee de hele stofwisseling waardoor meer blij-makende neurotransmitters (endorfinen) in ons lijf komen!.

Omdat de spieren zo'n belangrijk rol spelen in ons leven én op deze site nemen we ons dan ook voor om minmaal 10% van de winst te schenken aan de Vereniging Spierziekten Nederland.
R.O.C.K. op internet.

In het najaar van 1990 gaf ik de eerste R.O.C.K.-les. Een paar maanden voor de geboorte van mijn inmiddels ruimschoots volwassen zoon. In mijn eigen tuinhuis en later in gehuurde gymzalen (vanwege grote belangstelling) deden mensen mee aan het Rekken, Ontspannen, Conditie- en Krachttraining.

Juist de combinatie van in- en ontspanning sprak de mensen aan. De oefeningen waren allemaal goed te doen, ze vroegen in ieder geval geen leertijd. Hoogtepunt was altijd het bewegen op muziek; vele soorte mnuziek heb ik uitgeprobeerd met vele soorten bewegingen. Pittig trainen, dat wel, maar door te eindigen met een diepe ontspanning ging iedereen altijd fit naar huis.

De ROCK-training heb ik vele jaren gegeven, ook voor ouderen (ROCK-senior) en voor mensen met burnout (ROCK-energie, bij een GGZ-instelling). En velen zijn er fitter en blijer door geworden.

Nu dus online! Je moet met je tijd meegaan nietwaar. Bovendien blijf ik online voor altijd fit. Gelukkig krijg ik online ondersteuning van o.m. Natacha, Lalainya, Frank, Martine en Blanka. Dus de variatie is wel gegarandeerd.

Ook variatie in duur en intensiteit en de mate van Yoga, Zumba, Ta Chi, Pilates en krachttraining in de lessen. Maar altijd R.O.C.K.
En grotendeels opgenomen in mijn tuinhuis. Dus de cirkel is weer rond.

Jip Driehuizen
Volg ons ook op Twitter: JipBewegingTV

Deze nieuwsbrief verschijnt ongeveer eenmaal per 6 weken

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.