Proefabonnement Beweging.TV
Beweging.tv
Meer dan 700 filmpjes met beweging en ontspanningDeze Nieuwbrief:
  • Nieuw: ademoefening en ademprogramma
  • Nieuw: nu de mogelijkheid van een try-out abonnement
  • Wijzer door bewegen
  • Beweegmomenten heilzaam!
  • Waarom u moe wordt van de hele dag zitten + speciale programma's hiertegen


De beste vakantie om bewegen én ontspannen te combineren: (berg)wandelen

Prettige vakantie

Nieuw: ademoefeningen en adem-programma

De afgelopen periode heb ik meerdere nieuwe oefeningen op de site gezet ter stimulering van adembewustzijn en (hiermee) ontspanning. Hierbij heb ik ook een tweetal instructiefilmpjes gemaakt. Enkele van de oefeningen heb ik samengevoegd tot een programma onder het tabblad eHealthcoaching ('Adem verkennen' onder Basis Beweging Doen en 'Ontspannen door ademen' onder Ontspannen). De programma's kunt u volgen als u beschikt over een 'eHealth-abonnement' of een Try-outabonnement (zie verderop).

Ademen is een uniek fysiologisch proces: een autonoom proces dat ook door de wil (én door emoties) beïnvloed kan worden. Ademen vormt daarmee een verbinding tussen het bewuste en het onbewuste..

Er komt ook nog een programma gericht op hyperventilatie en een programma gericht op de hartcoherentie (stimuleren hartslag-variaties met behulp van ademen).

Succes; Jip Driehuizen


Beter beredeneren bij bewegen
Een veelzijdig beweegpatroon maakt je slimmer en (emotioneel) stabieler.

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat er een gunstige relatie is tussen het zogenaamde cognitieve functioneren (waarnemen, geheugen, analyseren) en bewegen. Bewegen vergroot het aantal verbindingen in de hersens. Zelfs denken aan beweging helpt al!

Lees anders dit interessante artikel. Of dit nieuwsfeit.
Heb je schoolgaande kinderen? Lees dan ook dit!

Eerder wisten we al dat regelmatig bewegen (en ontspannen) helpt bij het hanteren van emoties of het tegengaan van stemmingswisselingen.

Lees ook hier of hier (pittig artikel).

Fysiek, emotioneel en mentaal functioneren zijn verschillende kanten van dezelfde medaille! Er liggen dezelfde neurale en hormonale processsen aan ten grondslag. Train your brain!

Help deze site in zijn ontwikkeling.

Vul de enquete in.

Thanks


Nieuw: Try-outabonnement..
Wilt u de mogelijkheden van deze site uitproberen, maar heeft u (nog) geen zin in een abonnement van een jaar? Neem dan het Try-outabonnement voor 3 maanden! Voor 15 euro kunt u meedoen aan de ROCK-lessen, zelf een oefenprogramma samenstellen of één van de eHealth-trajecten volgen ...

Ga naar tabblad 'Mijn Beweging' en kies 'Nieuw Abonnement bestellen'

De nieuwe hit: beweegmomenten

Sporten of bewegen na het werk is niet perse noodzakelijk. Het blijkt juist erg verstandig om tussendoor te bewegen. Al loop je maar even naar een collega toe i.p.v. te mailen.. Dit soort simpele dingen maakt je al minder vatbaar voor (chronische) kwaaltjes.

TNO/NISB toonden het nut aan van een 'beweegmoment' ieder half uur. Lees hun artikel en doe hun test.

Of wat te denken van dit bericht of dit bericht uit de Belgische media? Let vooral op die werkplek!

Als je het nut van beweegmomenten dan combineert met de wetenschappelijke inzichten over het nut van 'concentratie-pauzes' dan zou ik zeggen: waar wacht je nog op?


Moe door computerwerk ...

Wie de hele dag intensief computerwerk heeft gedaan kan doodop thuiskomen. En dat terwijl je de hele dag alleen maar hebt gezeten of wat geslenterd.

Veel concentratie- en denkwerk zet onze stresshormonen op scherp. Er komt meer adrenaline (vooral bij veel deadlines en/of tegenvallers) en meer cortisol (doorwerken..) in je bloed. De functie van deze hormonen is ook (of misschien wel vooral) het op gang brengen van activiteit (spieractie..). Als deze activitein achterwege blijft heb je toch een deel van het vermoeide gevoel, plus verhoogde stresshormoonwaardes. En mogelijk verhoogde spierspanning en versnelde ademhaling.
Dat kan niet gezond zijn.

Wat kun je doen om dit te voorkomen? ... wat denk je?

Zie: eHealthcoaching > Ontspannen > einde werkdag 1 en einde werkdag 2


Volg ons ook op Twitter: JipBewegingTV

Deze nieuwsbrief verschijnt ongeveer eenmaal per 6 weken

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.