Proefabonnement Beweging.TV
Beweging.tv
Meer dan 700 filmpjes met beweging en ontspanning
Een goede houding?

Er valt het nodige te zeggen over de menselijke houding. Zo kunnen we daar allerlei non-verbale signalen uit aflezen, die iets zegt over de actuele emoties of de lange termijn stemming. Maar bij de meeste mensen is de houding vooral een weergave van hun activiteitenpatroon.

Als je een (te) passief leven leidt veranderd je houding. Spieren worden zwakker en/of verkorten. Bij de ene mens zullen spieren meer de neiging hebben om te verkorten en bij de andere mens zullen spieren vooral verslappen. Meestal betreft het een combinatie, maar interesant is dus dat hier duidelijk veschillen zijn tussen mensen. Dit heeft te maken met aanleg, gezondheid, stresshormonen en dergelijke.

Als je de literatuur bekijkt over de rechtopstaande houding stuit je op een viertal veel voorkomende afwijkingstypes van het normaal..

Aangezien 'normaal' bijna niet voorkomt zou u dus eens kunnen kijken tot welke type u het meeste behoort. Ga ontspannen rechtop naast een spiegel staan (doe dit eerst met ogen dicht) en oordeel.

Op Beweging.tv vindt u hier een meer uitgebreide beschijving van deze houdingen.

Onder eHealthcoaching (Basis beweging doen) vindt u een viertal trainingsprogramma's; één voor ieder type. Stevige recht-toe recht-aan oefeningen om spieren te verstevigen of juist te rekken.

Verwacht geen wonderen. Een houding veranderd pas echt bij heel intensieve training én verbetering van het zelfvertrouwen. Echter kun je de kwetsbaarheid van het lichaam sterk verminderen met oefenen (trouwens ook je zelfvertrouwen verbeteren)

Kijk ook eens naar mijn minidoc over de houding.


Conditietest

Doe eens deze conditietest: de wetenschappelijke UKK-wandeltest.

Zie deze film voor uitleg.

Lees hier meer info.

Een goede test voor de niet supergoed getrainde mens!

Nieuwe ontspanningsstem

Onlangs heeft Mensendieck- en Ontspanningstherapeute Annette Booiman (http://www.mensendieckmoves.nl) een aantal oefeningen ingesproken voor het ontspanningsgedeelte van www.beweging.tv.

Ze heeft veel ervaring met ontspaningsoefeningen en daarvoor ook een prettige stem.

Klik hier voor een korte meditatie

Klik hier voor een oefening om je handen te warmen. Werkt echt!

Klik hier voor een zelfsuggestie-oefening waarbij je de verbeelding gebruikt om ervaren problemen/ongemakken te neutraliseren en om te zetten naar een helingsproces.Oefenen voor betere sex

Wie wil er nu geen spetterende sex. Met deze oefeningen is de kans daarop een stuk groter.


Heart Assisted Therapy

Heart Assisted Therapy of HAT is een nieuwe (psychotherapeutische) techniek die een sterk beroep doet op contact met het lichaam.

Het doel van de methode is om psychische onrust te bestrijden die ontstaan is door een trauma, een serie vervelende gebeurtenissen, door iets waar je enorm tegen opziet of een anderszins aangetast zelfvertrouwen.

Tijdens een HAT-sessie gebruik je de kalmerende werking van een rustige admehaling en dito hartslag om tot een betere relativering van de gebeurtenissen en/of de gedachtes te komen. Het helpt je om tot (veel) meer zelfwaardering te komen.

Op de site staat een demo-film van HAT o.l.v. de psychotherapeut Carien Karsten. Het voorbeeld waarijb het gebruikt wordt hier is 'spreken in het openbaar'.

Meer lezen: www.heartassistedtherapy.net

Volg ons ook op Twitter: JipBewegingTV

Deze nieuwsbrief verschijnt ongeveer eenmaal per 6 weken

Klik hier als u de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.