Proefabonnement Beweging.TV
Beweging.tv
Meer dan 700 filmpjes met beweging en ontspanning
Wanneer zou ik mijn houding moeten verbeteren?

Als je geen specifieke klachten hebt zou ik maar niet zoveel over je houding inzitten. doe gewoon aan bewegen en afwisseling.

Alleen de forsere en meer consequente houdingafwijkingen zou je kunnen aanpakken om klachten in de toekomst te vermijden. Deze afwijkingen kunnen tot spierklachten door overbelasting leiden. Op den duur kunnen afwijkingen aan het skelet ontstaan. Heb je al regelmatig hoofdpijn, nek- of rugklachten, dan zou je a.d.v. de houdingstypes eens kunnen nagaan of de houdingsgewoonte een rol speelt bij je klachten..

Door veel langdurig zitten werk komen bepaalde houdingsafwijkingen tegenwoordig sneller aan het licht. Als je veel zittend werk doet doe je er sowieso goed aan om compenserende oefeningen te doen.

In de literatuur kom je vrij consequent vier houdingtypes tegen waarbij de kans groter is dat je klachten ontwikkeld. Het gaat dan om houdingen vanaf de zijkant beoordeeld! Maar bijvoorbeeld de afwijking scoliose kun je dan niet zien (opzij buigen van de wervelkolom in een S of C bocht). Daarover elders meer.

Herken je jezelf in één van de houdingtypes én doe je veel eenzijdig werk doe dan met enige regelmaat (zekere wekelijks) het bijbehorende oefenprogramma..<< Vorige